דוד

היקון טעות סופר בתחולת הנכות המוכרת.

במסגרת ארגון החומר שלי לבחינת אפשרות להגשת החמרה, גיליתי להפתעתי את העובדות הבאות: הוכרתי ב-13/6/96 בנכות בברך ימין (10%), כאשר קצין התגמולים קבע:" דרגת נכות זו תישאר קבועה מתאריך 13/6/1995 {שנה רטרואקטיבית מהתביעה}. קיבלתי אז מענק חד פעמי עבור נכות זאת בתאריך 06/1997-שנתיים לאחר מועד התחולה. שאלותי: 1, האם יש טעם כיום לפנות לקצין התגמולים ולבקש תיקון הטעות ולדרוש את סכומי הכסף שאני זכאי להם ושלא שולם. 2.אם התחולה של הנכות המוכרת הייתה משנת 1995(לפני תיקון החוק ב-1/1996) , האם הייתי זכאי להיות מוכר כנכה קבוע ולקבל תגמול חודשי, ולא מענק חד פעמי? 3. האם ניתן להעריך באומדן בכמה כסף מדובר עם הטעות תתוקן. הערה: משנת 2001 במסגרת ערר שהגשתי על עמוד השדרה, הוכרתי כזכאי לתגמול חודשי משנה זאת. וכן הודעה:

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרב וייס-קרטיה

דוד שלום, השאלה הינה מתי הוגשה התביעה. אם התביעה הוגשה לפני, 1/1/96 , אזי הנך זכאי לתגמול חודשי, אולם אם התביעה הוגשה לאחר תאריך זה, הרי שלפי החוק הנך זכאי למענק חד פעמי בלבד. בהתאם למידע שהצגת , נראה שהתביעה הוגשה לאחר התאריך הנ"ל ועלכן, נראה כי הייתי זכאי רק למענק חד פעמי, כפי שקבלת.