נעמי

טעות משפטית, נוירולוגיה, גפיים עליונות

עבור בעיה נוירולוגית בגפיים עליונות נקבעו לי ע"י ועדה דרג 2 10%נכות לאחר הצגת בדיקת emg שבה קיימת רדיקולופטיה כרונית בשתי הידיים. הסעיף בתקנות מורה על 20% ליד ימין ו-10%ליד שמאל, שלהבנתי צריך לחשב כסיכום חשבוני ולא שיקלול, כלומר 30%. השאלה היא האם רופא הועדה יכול, משפטית, לקבוע אחוזי נכות חלקיים ולא כפי שמורה הסעיף? האם יש כאן פגם משפטי שניתן לערער עליו לביהמ"ש? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרב וייס-קרטיה

נעמי שלום, ככלל ,רופא יכול לקבוע אחוזי נכות חלקיים בגין פגימה מסויימת, אולם עליו לנמק ולפרט מדוע הוא קובע זאת ( אם למשל הקשר הסיבתי שנקבע היה חלקי ולא מלא, אם למשל הנכות המגיעה לא עומדת בכל הקריטריונים של הסעיף הספציפי ) לפני הגשת ערעור, אני מציעה להתייעץ עם עו"ד המתמחה בייצוג נכים בועדות רפואיות , על מנת שיבחן מה נקבע ע"י הועדה והאם יש , במקרה זה, טענה משפטית שניתן וכדאי להגיש בגינה ערעור.

נעמי

תודה. הרופא לא פירט עבור מה ניתנו 10% נכות. האם עבור יד שמאל, או יד ימין או 5% עבור כל יד. רק ציין את הסעיף ורשם 10%...

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרב וייס-קרטיה

נעמי, קשה לי לענות , צריך לעיין בפרוטוקול.

נעמי

תודה, בכל אופן...אני אשקול הגשת ערעור...