נירית

וועדה רפואית נפגעי עבודה ביטוח לאומי

מרב שלום, הוכרתי כנפגעת עבודה. יש לי שתי פגיעות רפואיות באחת נקבעו לי 20% נכות , ובפגיעה השנייה : לא נותרה נכות מה המשמעות של לא נותרה נכות? האם זה אומר שבמדה של החמרה לא אוכל לתבוע אותם? האם במדה שאערער על הקביעה בפגיעה השנייה,וועדת הערר עשויה לדון גם בפגיעה הראשונה ולהוריד לי את אחוז הנכות? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרב וייס-קרטיה

נירית שלום, הועדה לערערים, אכן יכולה לדון גם בפגימה שבגינה לא הוגש ערר ובסמכותה להפחית את אחוזי הנכות בגינה, אם כי עליה להודיע לנכה , מראש ,על כוונתה לעשות כן. לגבי הפגימה השנייה, אם בעתיד תהיה החמרה הקשורה בפגימה שהוכרה , תוכלי להגיש בקשה להחמרה. בכל מקרה , הייתי בודקת היטב האם ניתן להגיש ערר בעניין זה.

נירית

תודה על תשובתך המהירה רק שאלת הבהרה : בסכומו של עניין אם תהיה החמרה בפגימה שעליה נקבע : לא נותרה נכות האם במקרה כזה לא ניתן להגיש החמרה. תודה