יוסי

האם העקרון להגשת ערעור או החמרת מצב הוא נכון?

תאונת עבודה שהוכרה במלל ללא אחוזי נכות! בועדה! עקב שינויפסיקה ניתן להגיש ערעור להחלטת הועדה לנכות בענין! עניין הפרדה נכות אורתןפדית ונוירולוגית נפרדות אם מוכר לך? השאלה העיקרית אם כדאי להגיש ערעור על החלטתתת הועדה מיום ההחלטה! הבנתי שניתן ! הועדה לפני מספר שנים! ולא החמרת מצב? וזאת בהתייחס לעקרון קביעת גמול נכות באם תוכר באחוזים. כלומר האם הגילום לשווי כספי יהיה לפי המשעורת ביום התאונה כנהוג? כלומר לפי מה ישולם שווי הקצבה או המענק החד פעמי! כמובם אם יקבעו אחוזים בגלל הפרדת הנכויות! ומה העקרון לחישוב בהחמרת מצב? רק מיום ההכרה בהחמרה? אני מנבה להבין אם המאמץ לערעור מיום ההחלטה המקורית שווה כספית?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרב וייס-קרטיה

יוסי שלום, אני לא מכירה אפשרות של הגשת ערעור לאחר כ"כ שנים ממועד מתן ההחלטה. לדעתי צריך להגיש בקשה לפיה מצבך הרפואי היום חמור יותר ממצבך הרפואי , כפי שנקבע ע"י הועדה אז( כלומר הוספת הנכות הנוירולוגי) כל זאת, כמובן לאחר קבלת אישור מהרופא המוסמך. אם מצבך יצדיק קביעת נכות שתזכה בתגמול/מענק, ישולם מיום מועד הבקשה.