אסף

שיקולי ערעור על וועדה מחוזית

שלום רב ותודה מראש על תשובתך ועל זמנך אחרי 15 שנה של נכות זמנית,וועדה מחוזית קבעה לי אחוזים קבועים. יש לי קיבוע בגב(2 חוליות) הוועדה קבעה הגבלה בתנועה (30%) פגיעה שורשית 5% צלקות 1% אני רוצה לערער רק על הפגיעה השורשית,שכן הוועדה לא התייחסה לצליעה בכלל. השאלה שלי היא כזו. האם כדאי לערער או לחכות חצי שנה ואז להגיש החמרה רק על השורשי האם זה נכון שעוד חצי שנה במידה ואני מגיש החמרה רק על השורשי(צליעה) הוועדה לא מוסמכת לדון במגבלת התנועה? אני מתלבט מאוד מאחר ואם מותר לוועדה המחוזית לדון גם בתנועה היא יכולה להוריד את האחוזים ואז לא אוכל לבקש אחוזים לפי סעיף 37 1 קיבוע . לעומת זאת אם אני מערער עכשיו,גם אם הוועדה ח"ו תוריד אחוזים אני יכול לגשת לבית משפט ולבקש את סעיף הקיבוע (אני מודע לפסקי הדין בנושא,אולם מצאתי פסק דין מחוזי שפוסק אחרת ,שזה לבד יכול להגיע לערעור בגלגול שלישי+יש לי 2 טיעונים מאוד חזקים למה נכון להעניק את סעיף הקיבוע אפילו על 2 חוליות-טיעונים שלא נטענו בעבר בבתי המשפט) הבעיה שאם אני מגיש החמרה ואז מורידים אחוזים,איך אוכל לבוא לבית משפט ולבקש את סעיף הקיבוע,כאשר "הסתפקתי" בעבר בסעיף ההגבלה בתנועה? תודה על תשובתך, אסף

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרב וייס-קרטיה

אסף שלום, כאשר נכה מגיש ערעור , הועדה העליונה יכולה לדון גם בפגימה שלא הוגש עליה ערעור. אם בכוונתה לעשות כן, עליה להתריע על כך בפני הנכה טרם עשותה כן, על מנת שהנכה יוכל להתכונן , לטעון ולהגיש מסמכים בעניין זה.