אלי

ועדה רפואית מחוזית ניצולי שואה

1.ובכן יש לאימי מזה שנים 37.5% סעיף תגובה נפשית וביקשנו ללא נוכחות החמרה בסעיף זה, מגובה היטב עי מכתב מפסיכאטרית ,ולהפתעתנו רופא שם כתב ללא הסבר, פשוט "שהשיעור הנ"ל משקף כבר את מצבה" ולא העלה. האם אתמכירה את התופעה? כמה זמן יקח ערעור בועדה רפאית עליונה? והאם ניתן קודם לתקוף אצל עופרה יו"ר הרשות לניצולי שואה את סתמיות הדיון בועדה, בפרט לאור ההתרסות הרבות שהיו בציבור... רופא אחד פסיכיאטר ניער אותה כאמור בקלות ,וראיתי שמונה ב 2007. האם אין הגבלה על משך כהונתם של חברים בוועדה זו? אין להם הדרכה שעליהם לכבד תביעות מסודרות ולפרט את סירובם (התמוה)?! האם יש פס"ד או כמה מנחה של מחוזי ,לגבי התנהלות ראויה של ועדה רפואית? אפשר מספרים/שמות למשל

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרב וייס-קרטיה

אלי שלום, על החלטה של ועדה מחוזית ניתן להגיש ערעור לועדה עליונה בתוך 45 יום ,ממועד קבלת ההחלטה. הערעור מטופל ומשובץ להרכב ועדת רופאים מתאים ונקבע מועד לדיון. ההליך אורך , בדר"כ, מספר חודשים. אם הנך סבור שהועדה המחוזית טעתה, אמך יכולה להופיע לועדה לצורך בדיקתה , על מנת שהרופאים יתרשמו ממצבה. לחילופין, אם אמך אינה יכולה להופיע בועדה, ניתן להגיש לועדה חוו"ד רפואית פסיכאטרית המתארת את מצבה שבה אף תהיה התייחסות לקביעות ,המוטעות לדעתך, של הועדה המחוזית.