יזהר מיכאלי

מחלת שינה חמורה אחוזי נכות

לפני שנה עברתי ועדה רפואית למחלת שינה חמורה,אובחנה בשיבא (60 הפסקות בשעה) נקבעו 40% לפי סעיף5(1)ג הועדה ישבה ברמלה עבור מס הכנסה. לצורך תביעה לנכות כללית עברתי ועדה רפואית היום בראשון לציון לפי אותו מסמך רפואי לעיל נקבו 10% לפי סעיף קטן א מה קורה פה? יש תקנות חדשות?הסעיף מדבר על מחלות נשימה כרוניות ,מי שהוא שינה את התקנות?היכן ניתן לקבל את החוק ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרב וייס-קרטיה

יזהר שלום, נכותו של אדם הנבדק ע"י הועדה הרפואית נקבעת בהתאם למצבו הרפואי ביום הועדה. ייתכן כי היה שינוי לטובה במצבך כאשר נבדקת ע"י הועדה הרפואית האחרונה. על כל פנים, אם הנך מעוניין לעיין בתקנות , ניתן למצוא אותן באתר הביטוח הלאומי : תקנות הביטוח הלאומי ( קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה ) תשט"ז 1956.

יזהר מיכאלי

מרב שלום,לא נבדקתי לא בראשונה ולא בשניה.היה מונח מסמך רפואי והועדה של רופא אחד פנימי בחן אותו שלא בפני

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרב וייס-קרטיה

יזהר, נראה כי הנך נדרש להגיש ערר לוועדה לעררים בצירוף פרטיכל הועדה הרפואית הקודמת, מסמכים עדכניים על מצבך וכדאי אף להצטייד בחוו"ד רפואית מטעמך.