מאיר פרישמן

ועדת מל"ל לאחר ערעור

חבר עבר ניתוח הרניה ויש צלקת. הועדה קבעה אפס אחוז. הוגש ערעור לבימ"ש מכיוון שצלקת מקנה בין 4 ל 14 אחוז. בימ"ש קבע כי יש להחזיר לוע"ר. בועדה חוזרת הרופא שבדק הוא אותו רופא בועדה קמא. הרופא אמר "אנו ונמצאים כאן בגלל החלטת בימ"ש ואנחנו נחזיר להם את התיק" בפרוטוקול נרשם כי בבדיקה יש צלקת בצבע הגוף ולפיכך אפס אחוזים" השאלה היא האם ניתן להגיש ערעור חוזר לבימ"ש מכיוון שיש טעות בהחלטת הרופא ומכיוון שאין סיכוי שבמקרה שיש את אותו רופא בשתי הועדות יקבע הרופא ה"שני" שהרופא ה"ראשון" טעה. מה ניתן לעשות בשלב זה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרב וייס-קרטיה

מאיר שלום, ערעור לבית הדין,על הועדה לערערים, ניתן להגיש בנימוק משפטי בלבד. באם ההחלטה "השניה" של הוועדה, מגלה טעם משפטי בגינו ניתן להגיש ערעור, אז כמובן שהייתי ממליצה להגיש את הערעור. באשר לעובדה כי אותו רופא דן בפעם השנייה בעניינך, כך כנראה, נקבע ע"י בית הדין בהחלטתו כי התיק יוחזר לאותה ועדה ולכן על אותו רופא לדון בשנית בעניינך.