ארמדיל

שיקולי הביטוח הלאומי לזימון נכים לוועדה חוזרת

שלום אני סובלת מ50% נכות ו75% אכע , צמיתה, עקב סכיזופרניה. בשנים האחרונות הופחתו מינוני התרופות ויצאתי לאחרונה לעבוד ומרוויחה כ3000 שח. האם אני בסכנה כי לאור התקנות החדשות של חוק לרון מחודש פברואר 2014 , ביטוח לאומי יזמן אותי לוועדה רפואית חוזרת ויטען שהוכחתי כושר עבודה? אם כן , לדעתך סביר שיורידו לי אחוזי נכות או אחוזי אכע או גם וגם (אני זקוקה לאחוזי נכות בשביל העדפה מתקנת) מה השיקולים של ביטוח לאומי לזימון נכים לוועדה חוזרת ? ושאלה אחרונה , האם בסכיזופרניה קשה יותר לביטוח לאומי להוכיח שהחלמת ? (כי זו תופעה נפשית שקשה למדוד )

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרב וייס-קרטיה

ארמדיל, על פי נתוני הביטוח הלאומי, במקרה של קביעת דרגת אי כושר כפי שנקבעו לך, ושכר של 2901 ש"ח ועד 3200ש"ח, יופחתו סך של 315 ש"ח מהקיצבה לה את זכאית. אחוזי הנכות נקבעים בהתאם למצבך וההפרעות התפקודיות מהם הנך סובלת , כפי שמוצאת הועדה ביום הבדיקה. אם מצבך הרפואי תואם קביעת נכות של 50% הרי קביעת דרגת הנכות לא תשונה. לדברייך, את עדיין נוטלת טיפול תרופתי בשל המחלה (אם כי המינון הופחת) , לכן לא סביר שהועדה תקבע שהחלמת .