רומי

קביעת נכות על יסוד מסמכים בלבד

האם זה נכון כי חולה נפש אשר מאושפז במחלקה פסיכיאטרית/בית חולים פסיכיאטרי, קובעים את נכותו בקרן הפנסיה על יסוד מסמכים בלבד ומבלי שיתייצב בעצמו לועדה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרב וייס-קרטיה

רומי, ככלל, נכה מוזמן להבדק ע"י הוועדה. באם הנכה מאושפז , ניתן להמציא אישור על האישפוז לוועדה , היכולה לקבוע את נכותו בהעדרו ועל סמך המסמכים שיוצגו בפניה.

אבי

מדובר בחולה שאינו מאושפז פיזית בגלל התנגדות עקרונית של המשפחה. האם אישור רפואי הקובע כי החולה נמצא במצב של אשפוז כרוני- מספיק על מנת לקבוע על יסוד מסמכים? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרב וייס-קרטיה

אבי, אם החולה אינו מאושפז, הוא חייב להופיע בפני הוועדה