יוסף

מה לבקש בבקשה לנכות נוירולוגית נפרדת?

היתה לי תאונת עבודה שהוכרה בבטוח לאומי. לפני 8 שנים. הפגיעה בגב תחתון. בוועדה לא קיבלתי אחוזים! בגלל טענה למצב קודם. אולם לא נכתב אחוז מסוים ממצב קודם אלא אפס! בפרוטוקול יש בדיקות צילומים וכו ובהחלט מתוארות מגבלות אולם לטענת הועדה הם מלפני התאונה. שאלה ראשונה היא האם לא היו אמורים לקבוע אחוז מסוים ביחס למגבלה אבל לקזזו במקרה התאונה? מה עושים עם האפס? זה כאילו אין בכלל מגבלה כלשהיא בגוף בכלל? אם כך אז כל החמרת מצב תאלץ לתת אחוז מסוים? או שתתגלה הטעות של הועדה אם כן זו טעות. שאלה שניה היא בנוגע לעובדה שההחלטה היתה לגבי נכות אורטןפדית. והבנתי שניתן להגיש בקשה לנכות נוירולוגית נפרדת מהאורטופדית עקב שינוי בפסיקה מלפני שנה בערך. אכן לא קבעו התיחסות לנוירולוגית נכות נפרדת האם בקשה כזו היא אוטומטית לפי הכלל החדש? מה לבקש? והאם זה רטרואקטיבי מיום התאונה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרב וייס-קרטיה

יוסף שלום, קשה לקבוע מהמידע שכתבת, נראה כי הוועדה קבעה שהמגבלות בגב התחתון , הקיימות אצלך, היו כבר קיימות לפני התאונה ולכן לא הוענקה לך נכות כלשהי. לגבי נכות נורולוגית , אם קיימת אצלך כזו, ניתן לנסות ולהגיש בקשה בעניין זה. אם תקבע נכות, תוקפה יקבע בהתאם לממצאים והמסמכים שיוגשו לוועדה.