א

חובת הגילוי בהיבט של מאפייני המחלה וכדורים שנוטלים

לגורם מבטח הוגשה תביעה לנכות בגין מחלת נפש, בה הגורם המבטח נתבקש לקבוע כל שנדרש על יסוד מסמכים בלבד. בתביעה נתבקש גם להגדיל את הקצבה בהתאם לנכה סיעודי. .לתביעה הנ"ל שהוגשה צורפה חוו"ד פסיכיאטרית ומכתב נלווה, שבשניהם פורטו מאפייני המחלה (לדוג' : כי בגין המחלה החולה סובל ממחשבות שווא, דמיונו ראיה,ועוד.....) אציין שמאפיין מוכר נוסף של מחלה זו הינו זעם- אלא שבמכתב הנלווה לתביעה ובחוות הדעת לא פורט / לא צויין : א) שהמחלה הנ"ל מתאפיינת אצל החולה הנ"ל גם בזעם/התקפי זעם , והתפרצויות. ב) שהחולה נוטל גם תרופות הרגעה. אציין שעניין הזעם וההתפרצויות ונטילת כדורי הרגעה צויינו בפני ביטוח לאומי במסגרת תביעה לשירותים מיוחדים ורשומים בדו"ח הביטוח הלאומי. ועניין הזעם אף צויין בפני רופא מסויים שטיפל בזמנו בחולה ונמצא בתיק הרפואי הנ"ל. עוד אציין שמסמכי הביטוח הלאומי לגבי שירותים מיוחדים לא נמסרו לגורם המבטח בתביעה שהוגשה לו- אלא רק נאמר לגורם המבטח, במכתב הנלווה שצורף לתביעה, ש: "הביטוח הלאומי קבע כי החולה זקוק לעזרה באכילה,רחצה, וכולי...... וכי הוא נדרש להגדיל את קצבת הנכות בהתאם לנכה סיעודי" השאלה היא: האם תיווצר בעייתיות כלשהיא כאשר הגורם המבטח (באמצעות דו"ח שירותים מיוחדים ו/או התיק הרפואי) יווכח שהנ"ל (עניין הזעם, ההתפרצויות, ועניין נטילת כדורי הרגעה) לא צויינו בפניו בתביעה בכלל: לא במכתב הנלווה ולא בחות הדעת הפסיכיאטרית שנלוותה לטפסי התביעה ? האם "תגלית" זו מצד הגורם המבטח תחשוף את החולה לטענות כלשהם מצד הגורם המבטח לדוג' לטענת אי גילוי, או טענה אחרת ? ככל שישנה עם זה בעייתיות כלשהי, איך ניתן לתקן אותה ולמנוע אותה מראש- האם שליחת דו"ח שירותים מיוחדים לגורם המבטח שבו בין היתר מפורטים תלונות החולה לגבי זעם וכדורי הרגעה, יכול לפתור את העניין. או שבגלל שמדובר במאפיין מוכר של המחלה -אין חובה שבתביעה ובחוו"ד רפואית יצויינו מלוא המאפיינים מהם סובל החולה? וכל סוגי הכדורים שהחולה לוקח? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרב וייס-קרטיה

שלום, קשה לי להתייחס באופן ספציפי למקרה, אם כי , ניתן לשלוח מכתב מתקן לכל גורם נדרש.