לאה

הכרה בנכות משרד הבטחון

שלום, אני משרתת במשטרת ישראל מעל 8 שנים , לצערי התפתחה חי אסטמה ב6 שנים האחרונות , מטופלת כבדרך קבע ע״י רופא ריאות, הגשתי בקשה להכרה לנכות עם חוות דעת של מומחה שהמליץ על 20% בשל מצבי, כמובן שכל הניהול של התביעה מנוהל ע״י עו״ד לשאלותי. 1. כמה זמן בממוצע לוקח התהליך? 2. במידה ויש חוות דעת של מומחה ואסמכתאות שמוכיחות שיש קשר סיבתי ברור להתפתחות המחלה האם משרד הבטחון יכול להתנער מכך? סליחה על כמות המלל תודה מראש וחג שמח

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דותן לינדנברג

לאה שלום רב., עניין ההחלטה באשר להכרה במקרה זה יכול להמשך מספר חודשים שכן קצין התגמולים מעביר התיעוד לבחינת מומחה מטעמו ויתכן שלפני מתן החלטה באשר להכרה אף תזומני לבדיקת רופא מטעמו. ההכרה במקרה זה אינה מובטחת שכן מומחה קצין התגמולים יכול לסבור שאין קשר סיבתי ובמקרה של דחייה בהינתן הראיות שאת מצביעה עליהן הרי שתוכלי להגיש תביעה לבית משפט.