נחמה

חובת הביטוח הלאומי להעמיד תביעה לנכות בפני ועדה רפואית

שלום האם חובה על הביטוח הלאומי להעמיד תביעה לקיצבת נכות כללית בפני הועדה הרפואית או שהם רשאים לדלג על שלב הועדה ולדחות את התביעה על בסיס הכנסות גבוהות שאינן מזכות בגימלה. אציין כי אני בשלב טיפול כימותרפי עקב סרטן שד ורפואית אני בלי צל של ספק זכאית ל75% ויותר אחוזי נכות - דבר שיזכה אותי בהנחות שונות. האם יש פסיקה בענין? כפי שידוע לי קיצבת נכות מורכבת מאחוזי נכות רפאית וכן מיכולת השתכרות. אני בגלל זה במילכוד כי אם אני יודעת שנקבעו לי אחוזי נכות יהיה לי יותר קל להחליט על הקטנת משרתי לתקופה זמנית ולהשקיע יותר אנרגיות בתהליך הריפוי והשיקום - כך, בלי קביעת אחוזי נכות, אני חוששת להקטין את הכנסותי. מה דעתך? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרב וייס-קרטיה

נחמה, נראה לי שבמקרה שלך ומאחר והכנסותיך גבוהות, כדאי לפנות למס הכנסה בבקשה להעמידך בפני ועדה רפואית שתבדוק האם במצבך הרפואי,הנך זכאית לפטור מתשלום מס הכנסה.

נחמה

תודה על תשובתך. חשוב לי בכל זאת לדעת האם ביטוח לאומי רשאים לדלג על ועדה רפואית ולקפוץ ישר לסעיף ההכנסות. ידוע לי על ועדה רפואית למס הכנסה טרם הצלחתי לקבל שובר תשלום. אין מענה לא בביטוח לאומי ולא במס הכנסה וגם בדואר אין שוברים.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרב וייס-קרטיה

נחמה, שובר תקבלי עם הגשת התביעה במס הכנסה. לגבי ביטול לאומי, אם אינך עומדת בתנאי הסף מבחינת ההשתכרות, אין מקום להעמידך בפני ועדה רפואית