מישהו

תשלום לביטוח לאומי על אחוזי נכות הגבוהים מ-20%

שלום אני במהלך תביעה אחרי תאונת עבודה נגד חבר ביטוח שמעיתי אם קובעים למישהו יותר מ20 נכות צמיתה הביטוח לאומי לוקח חלק גדול מהסכום שמגיע לי מחברת הבטיוח ואם קובעים נכות צמית פחות מ 20 לא לוקחים האם זה נכון

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרב וייס-קרטיה

שלום, כאשר נקבעת לנכה נכות מעבודה בין 10%-19% , הוא יקבל מענק חד פעמי. קביעת נכות של 20%ומעלה , מזכה בתגמול חודשי. אם נכה תובע בגין תאונת העבודה , גם את חברת הביטוח, בדר"כ בביטוח קיים סעיף לפיו הסכום אותו זכאי הנכה לקבל מהביטוח הלאומי , יקוזז מהסכום לו יהיה זכאי הנכה מהביטוח, ולכן מי שיעשה את הקיזוז הוא חברת הביטוח.