בתיה

הבן הוכר ע"י קצין התגמולים אך מסרב לגשת לועדה...

שלום רב, הבן שלי הוכר ע"י קצין התגמולים אך מסרב לגשת לועדה רפואית או שיבדק ע"י פסיכאטר מטעם הצבא. בשל מחלתו הנפשית. ביקשתי ממשהבט לשלוח במקום שנמצא פסיכאטר או ועדה רפואית בהתאם לשיקולם. נעניתי בשלילה וסוכם שכאשר יתאשפז בבח פסיכאטרי יעשו מאמצעים לשלוח אליו רופא. השבוע אושפז אך הם מסרבים לשלוח אליו רופא פסיכאטר. מה עלי לעשות. התיק שלו נמשך כבר שנים ואנחנו ההורים כבר תשושים מכל הנושא. עזרתך אודה,

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרב וייס-קרטיה

בתיה שלום; עליך לבקש לזמן את בנך לועדה, כעת (כמה שיותר מהר וכל עוד בנך נמצא באשפוז). במקביל, תבקשי מביה"ח שבו מאושפז בנך אישור על האשפוז. במועד הועדה, תיגשי לועדה, במקומו, בצירוף האישור על האשפוז, שאותו תגישי לועדה. הועדה הרפואית תהיה מחוייבת לקבוע לבנך 100% נכות (זמנית) מאחר והוא נמצא כעת באשפוז.

בתיה

שלום ותודה רבה, מכיוון שבני סירב להבדק אצל פסיכאטר מומחה ממשרד הבטחון, נמסר לנו שהתיק יגנז עד שיעבור בדיקה. הבן אושפז לפני כשבוע בבית חולים בריאות הנפש . מייד פנינו למשהב"ט ע"מ לבקש ועדה רפואית בבית חולים איפה שנמצא מאחר שזו הזדמנות ששם יוכל להבדק בלי סירוב. במשרד הבטחון טענו טלפונית שאכן קיבלו המסמך שביקשנו שיעשו ועדה רפואית בבית החולים או לשלוח רופא מומחה מטעמם. אכן קיבלו מסמך זה וטענו שתשובה בכתב נשלחה אלינו בדאר - מה עלי לעשות תודה מראש,

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרב וייס-קרטיה

בתיה, אין צורך לבקש לבדוק את הבן באישפוז. ראי תגובתי הראשונה, יש לבקש לזמנו לועדה רפואית, ובמועד הזימון , עלייך להופיע , לבד, בצירוף אישור על האישפוז של בנך. במצב כזה, מחוייבת הועדה לקבוע 100% זמני.

בתיה

הבהרה: הבן התבקש להבדק אצל פסיכאטר מומחה לפני ועדה רפואית . האם אנחנו רשאים לבקש רופא מומחה שיבדוק את הבן בב"ח ומה עלינו לעשות ?? שאלה נוספת האם ניתן לדלג על בדיקת הפסיכאטר מומחה מטעם משהבט ולדרוש ועדה רפואית ? מכיוון שהוא מסרב להבדק או לקבל כל טיפול תרופתי. תודה תודה,

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרב וייס-קרטיה

בתיה, מהרשום בהבהרה עולה כי בנך אינו מוכר!! במשרד הביטחון. אם אלו הם פני הדברים, בנך חייב להופיע ולשתף פעולה , בבירור תביעתו מול קצין התגמולים ובכלל זה בדיקת רופא פסיכיאטר, כל עוד לא הוכרז כפסול דין.