צביקה

תפקיד עורך הדין בשעת הבדיקה של הועדה הרפואית

שלום אני נכה צה"ל מוכר בשעור 10 % כבר 16 שנה. בתקופה האחרונה חלה החמרה במצבי הרפואי (בעייה אורטופדית). ברצוני להגיש תביעת החמרה למשרד הבטחון שתהייה מלווה על ידי עורך דין. אני מבין שעורך הדין הבקיא בנושא תביעות נכי צה"ל יגיש את התביעה בציון סעיפי ההחמרה באופן תמציתי. ברם-מה תפקידו של עורך דין בשעת הבדיקה ? האם מתוך נסיונך עצם נוכחות העורך דין בזמן הבדיקה בוועדה הרפואית "עושה רושם" על רופאי הוועדה. האם לעצם נוכחות העורך דין קיימת איזו השפעה "מוראלית" על חברי הוועדה. האם קיים איזה שיח בין העורך דין לבין רופאי הוועדה. האם עורך דין מנוסה יכול לצאת מוועדה רפואית של "תחושת בטן" לאן נושבת הרוח ? תודה צביקה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרב וייס-קרטיה

צביקה שלום, עו"ד המתמחה בייצוג נכי צה"ל בועדות הרפואיות, יוכל לטפל בבקשה להחמרת מצב באופן יעיל ומקצועי. החל, בהכנת התיק לועדה והחומר הרפואי שידרוש לצורך ההליך , הכנת הנכה טרם הועדה הרפואית וייצוגו ,בפועל, מול הועדה הרפואית. אין ספק, כי לעו"ד המתמחה בייצוג בועדות הרפואיות יש את הניסיון והידע, שאין לנכה המופיע באופן חד פעמי מול הועדה הרפואית, עם כל המשתמע מכך.