מירי

ועדה רפואית עליונה של קרנות הפנסיה

אני מוכרת כנכה 100 אחוז על ידי ביטוח לאומי ומתקיימת מקצבת נכות . לא מסוגלת לעבוד אל אף נסיונות של שנתיים למצוא עבודה כלשהי . תבעתי פנסיית נכות ממנורה מבטחים בגין אבדן כשר עבודה [ היה לי הסדר ריסק שבנתיים נגמר] הם משכו את העיניינים לרק לאחר חודשים רבים קבעו [בלעדי ] שהם מכירים רק בחלק ממחלות בגלל נושא של תקופת אכשרה וקבעו שיש להזמין אותי לוועדה רפואית , לאחר עוד עיכובים ולאחר תלונות רבות מצידי כולל למפקח על הביטוח הואילו לתת לי תשובה כתובה ולהזמין אותי לוועדה רפואית שלהם . הוועדה הייתה מאוד לא מקצועית , סירבו לקחת ממני חומר רפואי , הבדיקה הייתה שטחית ולא ניתן פרוטוקול במקום . הקביעה הייתה : אפס אחוזי נכות ואפס אבדן כשר עבודה [ בביטוח לאומי קבעו 100 אחוז אבדן כשר לצמיתות ] הגשתי ערעור לנציבות , חזר אותו סיפור , עיכוב של מספר חודשים עד שהתקיימה , אי מתן פרוטוקול במקום ועוד איחור של חודשיים לקבלת הפרוטוקול שניתן לאחר תלונות מצידי . ההחלטה הייתה להעביר את העיניין לוועדה רפואית עליונה שליד בית חולים לוונשטיין , לטעמת וועדת הערעור אינם יכולים לפסוק בעיניינים רפואיים , ותלונותי על ההתנהלות שלהם , ושאין מחלוקת רפואית אמיתית לא עזרה . יש לי שני מכתבים מרופא תעסוקה מטעמי שקבע שרק על המחלות ה"חדשות " אני נמצאת ביותר מ75 אחוז אבדן כשר עבודה . הם לא נתנו לי את כל הפרטים לגבי הוועדה העליונה ושיכנעו אותי לחתום על הסכמה שהחלטתה תיהה סופית ומחייבת הבעייה שזה לוקח זמן ורק לפני כמה ימים קיבלתי את הפרוטוקול של ישיבה זו[ערוך על והעתק מחתימתי על הסכמתי לגבי פסיקתה העתידית , בהעתק מכתב ליור הוועדה כתוב שמצרפים מסמכים רפואיים ו אנני יודעת אלו צורפו ואלו לא . כל המכתבים [הרשומים ששלחתי בעבר לפני הוועדה הרפואית שלהם לא ברור למה התייחסו וברור שלא הזכרו חלק מהבעיות הרפואיות הרבות שיש לי ובנתיים התווסו עוד ] כעת אני מחכה להזמנה לוועדה זו ואין לי שום דרך להקדים אותה , לדעת מתי תתקיים , איך להתכונן , האים יסכימו לקחת ממני מכתבים רבים מרופאים ממחים . אני מטופלת על ידי רופאים שונים , מצבי הרפואי מורכב מאוד ומצבי הכלכלי כבר מעבר לאפשרי לשרוד . הם קובעים את הכללים [מנורה מבטחים ] קובעים את התקנות ולא עומדים בהם , לא נותנים אישורים למכתבים ולקבלת חומר רפואי לפנות כרגע לבית משפט לא הגיוני כי יקח יותר זמן . סיוע משפטי על ידי המדינה בחינם אוכל לקבל רק אם וכאשר ידחו את תביעתי באופן מוחלט . הם מייצגים רק בבית משפט ולא בהליכים קודמים אובוועדות רפואיות . אני בטוחה שמנורה מבטחים ודומותיה יודעות את המצב ומנצלות זאת לטובתן , כשמעל מרחפת עננת ההתיישנות . הדבר היחיד שהצלחתי להשיג בוועדת ערעורים היה שלמנורה לא תיהה טענה בדבר התיישנות , אך זה מנוסח בצורה מאוד לא ברורה .איך להתכונן במצב זה להופעה בפני הוועדה העל

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרב וייס-קרטיה

מירי שלום, ככלל, לועדה הרפואית כדאי להצטייד בכל המסמכים הרפואיים המתארים את מצבך הרפואי, כולל בדיקות רפואיות עדכניות על מצבך. בנוסף, עדיף להצטייד גם בחוות דעת רפואית התומכת בטענותיך. מאחר ואת טוענת כי הועדות לא מתייחסות לכל טענותייך, הייתי מציעה לך לכתוב את כל התלונות והטענות בכתב ולהגישם לועדה , בדואר וכן ביד , במועד הועדה.