נעמה

אחוזי נכות לעקרת בית

האם לאשה נשואה שהיא עקרת בית ושלא עבדה מאז נישואיה מגיעה קצבת נכות כללית ? מדובר באשה בת 37נשאית של גן BRCA1 שעברה כריתת שחלות מניעתית לפני שנה ואמורה לעבור ניתוח כריתת שדיים מניעתית (ללא שחזור) בעוד כ- 8 חודשים. שאלותיי : 1. האם היא יכולה להגיש תביעה לנכות כללית כעקרת בית עבור 2 ניתוחים אלה ? ומתי ? 2. האם היא תהיה זכאית לקצבה מהמל"ל ? 3. מהם הקריטריונים לקבלת קצבה במקרה של עקרת בית? 4. האם כריתת שדיים מניעתית מזכה בקצבת נכות? אודה על תשובותייך בהקדם. בברכה, נעמה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרב וייס-קרטיה

נעמה שלום, אני מתנצלת על העיכוב בתשובתי. עקרת בית יכולה להגיש תביעה לנכות כללית ותהיה זכאית לקצבת נכות אם נקבעו לה 50%נכות רפואית לפחות וכן אם נקבע לגביה כי אין לה כושר לבצע פעולות במשק הבית או שכושרה לבצע את הפעולות הנ"ל צומצם בלפחות 50% כתוצאה מהליקוי הרפואי הנ"ל. באשר לנכויות: בגין כריתת שתי השחלות אצל אשה בגילך יוענקו 40 % נכות. בגין כריתת שתי השדיים אצל אשה בגילך יוענקו 40 % נכות.