גידי

מי יטפל בי אם יכירו בי כנכה צה"ל, משרד הבטחון?

שלום אני רוצה להגיש תביעה נגד משרד הבטחון על פגיעה אורטופדית עליה אני מוכר משנת 1982 -אז נקבעו לי 2 % נכות. במידה ואכן אוכר כנכה צהל בשעור של 10 % ומעלה -מעבר לקצבה החודשים שאקבל איזה רופא אורטופד יטפל בי באותה פגיעה ?מה לגבי ניתוחים אפשריים לאותה פגיעה או אביזרי אורטופדיה ? האם אני אקבל טיפול ישירות דרך משרד הבטחון או דרך קופת החולים? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרב וייס-קרטיה

גידי, ניתן להגיש בקשה להחמרת מצב על פגימה מוכרת. אם תקבע לך נכות של 10% לפחות, תהיה זכאי לקיצבה חודשית וטיפולים רפואיים ע"ח משהב"ט. לאחר קביעת הנכות, תפנה לרופא המחוזי באגף השיקום לו אתה שייך והוא יפנה אותך לרופא אורטופד שיטפל בך. אם תזדקק לניתוח ,בהמלצת הרופא, הטיפול ימומן ע"י משהב"ט, כך גם לגבי אביזריים אורטופדים.