משה

זכאות לקצבה ממל"ל למוכר כנכה צה"ל

שלום אני בן 62 עם בעיות אורטופדיות של בעיות עצביות תחושתיות בכף הרגל ,יתר לחץדם וסכרת סוג 2 -נוטל כדורי גלוקומין.(לא אינסולין) לאחרונה בגלל תחושת נימול וחולשה ברגל ימין עשיתי בדיקת אי אם גי והסתבר לי שאני סובל מנוירופותיה סוכרתית ברגל. האם אני זכאי לקצבה ממל"ל. יש לציין שאני מוכר כנכהצה"ל ב 10 % על פגיעה אורטפדית בברך -פגיעה זו לא מונתה על ידי תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרב וייס-קרטיה

משה שלום, אדם הסובל מסכרת עם סיבוכים כמו נוירופטיה ,כדאי שיגיש תביעה לנכות כללית מהמל"ל. אדם כזה זכאי, במקרים מתאימים, לקביעת נכות של 65 % ואם נקבע לגביו כי בשל נכותו אינו מסוגל להשתכר ( או כי הוא משתכר לא יותר מרבע מהשכר הממוצע במשק) יהיה זכאי לגמלת נכות כללית.