לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות

המשטרה בקשה הארכת מעצר. הגנן הפלסטינאי שוחרר

לפני  קצת יותר משבועיים, בישוב אלפי מנשה, אשה בת 84 התלוננה כי קטין בן 17 מג'לג'וליה, אשר העסיקה אצלה, סמם אותה בעת שהחדיר סם לקפה, וגנב ממנה טלפון נייד וכסף מזומן.

יחד איתו עבד אצלה מספר שנים גנן פלסטינאי, ועלה חשד כי השניים חברו יחדיו לגניבת הכספת שבביתה. השניים נעצרו. הבגיר הפלסטינאי היה מיוצג בשלב הראשון על ידי עו"ד מאזור שכם, והכחיש המעשים המיוחסים לו. הקטין נחקר, הודה במעשה, וטען שמי שהביאו לישוב אלפי מנשה, הוא הבגיר. 

הבגיר הובא לבית המשפט הצבאי בסאלם ליד ג'נין. הקטין הובא לבית המשפט בפתח תקווה, שם הוארך מעצרו.

יצויין, כי הבגיר הוא אב ל- 2 ילדים , ללא עבר פלילי, ומעצרו הוארך בבית הדין פעמיים. בדיון האחרון המשפחה פנתה אל הח"מ. ביום 13.12.15 הח"מ הופיעה בבית הדין הצבאי, לשם הובא הבגיר בפעם השלישית, ושוב ביקשה המשטרה הארכת מעצר. לאחר חקירה ארוכה, החליט בית הדין על שחרורו בהפקדה כספית של 2,500 ש"ח ובערבות אישית. הבגיר חזר לעבודתו כגנן באלפי מנשה.

מאת:שולה רוזנברג משרד עורכי דין