הקלה בהתאזרחות של מי שנולד לפני תאריך 01.01.1975 ? - פורום דרכון גרמני

שאלה חדשה
  • נטע עמית

    נשלח ע"ינטע עמית 13:16, 27 באוקטובר 2013

    נולדתי בישראל ב-1950 לאב יליד פולין (1924) ואם ילידת גרמניה (1929). באוגוסט 1933 נמלטו אמי והוריה מגרמניה לישראל. אחיותיי ילידות ישראל (1958, 1962). לאמי ז"ל ולאחיותיי דרכון גרמני. על פי הדין הגרמני לא הייתי זכאי לדרכון גרמני כיוון שנולדתי לפני 1.4.1953 ולאבי לא היתה אזרחות גרמנית. להבנתי, ב- 28.2.2012 תוקנה תקנה פדרלית המאפשרת לי לקבל דרכון גרמני, בכפוף למבחנים נוספים. ראה "הקלה בהתאזרחות של מי שנולד לפני תאריך 01.01.1975 כילד החוקי של אם גרמניה ואב בעל אזרחות זרה נשואים" (http://www.tel-aviv.diplo.de/Vertretung/telaviv/he/02-RK/Staatsangeh_C3_B6rigkeit/Erwerb.html). האם - באופן כללי, לא פרטני! - הבנתי נכון?

    השב
  • 16:14, 3 בנובמבר 2013

    יש הליך מסוים שצריך לעבור והוא שונה מההליך, בו קרוביי משפחתך קיבלו דרכון גרמני. בהליך שלך, יש לרשויות בגרמניה שיקול דעת, אם להעניק לך אזרחות. הליך כזה מצריך בקשה מנומקת, כאשר המגמה היא לשכנע את הגרמנים.

    תגובה
מנהל הפורום:ד"ר יובל חן

מנהל הפורום: ד"ר יובל חן

עו"ד ד"ר חן החל ללמוד משפטים בשנת 1988 באוניברסיטת מנהיים בגרמניה וביולי 1994 הוא סיימם ועמד בהצלחה
למידע נוסף

053-9374954 חיוג
הודעה

לישראלים רבים קורצת האפשרות לקבל אזרחות גרמנית וליהנות ממגוון אפשרויות המוקנות לאזרח גרמני, כמו אפשרות תעסוקה ופתיחת עסקים ללא הגבלה במרחב גוש האירו, כניסה ללא ויזה לארה"ב והקלה בהליכי הגירה ותעסוקה בקנדה ובאוסטרליה. 

התנאי לקבלת דרכון גרמני הוא השגת האזרחות הגרמנית.  לפיכך, בשלב הראשון יש לבחון האם המבקש עומד בתנאים לקבלת אזרחות גרמנית. התנאים הם שונים ומגוונים ותלויים ברקע האישי של המבקש, קשרי הדם שלו ובנתונים נוספים של קרוביו מגרמניה.
עו"ד המתיימר לעסוק בנושא, אמור בתחילה לבחון, על סמך האינפורמציה והמסמכים שהלקוח מוסר לו, מהם סיכויי הבקשה לקבלת אזרחות גרמנית. אחרת קיים החשש, להגשת בקשה לאזרחות גרמנית, מבלי בסיס משפטי המעוגן בחוק הגרמני, דבר שיביא לדחיית הבקשה ולתשלום הוצאות מיותרות.