ילידי שנת 73, תיקון שאלה חלקית - פורום דרכון גרמני

שאלה חדשה
  • חיה

    נשלח ע"יחיה 00:11, 19 בדצמבר 2013

    ד''ר יובל שלום רב להלן ציטוט מהאתר (הידידותי להפליא!) שלך: "צאצא שנולד בתקופה שבין 01.04.1953 ועד 31.12.1974 לאם המחזיקה באזרחות גרמנית, יהיה זכאי לקבל אזרחות ו/או דרכון גרמני, רק אם אימו הודיעה בשגרירות עד ליום 31.12.1977 כי בנה יבקש לקבל אזרחות גרמנית." ברצוני לשאול האם ישנה אפשרות לקבל אזרחות למרות שהאמא לא דיווחה בזמן הנקוב? הייתי ממש קטינה וקטנה בשעתו..... תודה שוב

    השב
  • 11:40, 19 בדצמבר 2013

    לאור התקנות החדשות שיצאו בגרמניה באשר לסוגיה זו, הסיכוי טוב.

    תגובה
  • 23:17, 26 בדצמבר 2013

    תודה!!
    האם צריך בקשה מיוחדת או דרך השגרירות?

    תגובה
מנהל הפורום:ד"ר יובל חן

מנהל הפורום: ד"ר יובל חן

עו"ד ד"ר חן החל ללמוד משפטים בשנת 1988 באוניברסיטת מנהיים בגרמניה וביולי 1994 הוא סיימם ועמד בהצלחה
למידע נוסף

053-9374954 חיוג
הודעה

לישראלים רבים קורצת האפשרות לקבל אזרחות גרמנית וליהנות ממגוון אפשרויות המוקנות לאזרח גרמני, כמו אפשרות תעסוקה ופתיחת עסקים ללא הגבלה במרחב גוש האירו, כניסה ללא ויזה לארה"ב והקלה בהליכי הגירה ותעסוקה בקנדה ובאוסטרליה. 

התנאי לקבלת דרכון גרמני הוא השגת האזרחות הגרמנית.  לפיכך, בשלב הראשון יש לבחון האם המבקש עומד בתנאים לקבלת אזרחות גרמנית. התנאים הם שונים ומגוונים ותלויים ברקע האישי של המבקש, קשרי הדם שלו ובנתונים נוספים של קרוביו מגרמניה.
עו"ד המתיימר לעסוק בנושא, אמור בתחילה לבחון, על סמך האינפורמציה והמסמכים שהלקוח מוסר לו, מהם סיכויי הבקשה לקבלת אזרחות גרמנית. אחרת קיים החשש, להגשת בקשה לאזרחות גרמנית, מבלי בסיס משפטי המעוגן בחוק הגרמני, דבר שיביא לדחיית הבקשה ולתשלום הוצאות מיותרות.