נשואה לאזרח גרמני - פורום דרכון גרמני

שאלה חדשה
  • יעל

    נשלח ע"ייעל 22:50, 8 במרץ 2014

    שלום רב בעלי קיבל לאחרונה אזרחות + דרכון גרמני. מה זה אומר לגביי? האם זה מקנה לי מעמד כלשהו בגרמניה ובאירופה בכלל והאם אני צריכה להוציא אישור כלשהו מהשגרירות הגרמנית בארץ? תודה

    השב
  • 10:09, 9 במרץ 2014

    זה מקנה לך אישור שהייה בגרמניה, אולם יהיה עליכם להציג תעודת נישואין מתורגמת לגרמנית ומאושרת נוטריונית.

    תגובה
  • 11:25, 12 במרץ 2014

    תודה, אני צריכה איזה אישור בדרכון? או מספיק שאני מציגה את תעודת הנישואין בכניסה לגרמניה?

    תגובה
מנהל הפורום:ד"ר יובל חן

מנהל הפורום: ד"ר יובל חן

עו"ד ד"ר חן החל ללמוד משפטים בשנת 1988 באוניברסיטת מנהיים בגרמניה וביולי 1994 הוא סיימם ועמד בהצלחה
למידע נוסף

053-9374954 חיוג
הודעה

לישראלים רבים קורצת האפשרות לקבל אזרחות גרמנית וליהנות ממגוון אפשרויות המוקנות לאזרח גרמני, כמו אפשרות תעסוקה ופתיחת עסקים ללא הגבלה במרחב גוש האירו, כניסה ללא ויזה לארה"ב והקלה בהליכי הגירה ותעסוקה בקנדה ובאוסטרליה. 

התנאי לקבלת דרכון גרמני הוא השגת האזרחות הגרמנית.  לפיכך, בשלב הראשון יש לבחון האם המבקש עומד בתנאים לקבלת אזרחות גרמנית. התנאים הם שונים ומגוונים ותלויים ברקע האישי של המבקש, קשרי הדם שלו ובנתונים נוספים של קרוביו מגרמניה.
עו"ד המתיימר לעסוק בנושא, אמור בתחילה לבחון, על סמך האינפורמציה והמסמכים שהלקוח מוסר לו, מהם סיכויי הבקשה לקבלת אזרחות גרמנית. אחרת קיים החשש, להגשת בקשה לאזרחות גרמנית, מבלי בסיס משפטי המעוגן בחוק הגרמני, דבר שיביא לדחיית הבקשה ולתשלום הוצאות מיותרות.