אזרחות גרמנית - פורום דרכון גרמני

שאלה חדשה
  • סיון

    נשלח ע"יסיון 19:08, 6 באוגוסט 2015

    שלום רב, סבתי ז״ל אזרחית גרמניה (בעלות אזרחות גרמנית ונולדה בגרמניה) נשואה לסבי שייבדל לחיים ארוכים והינו יליד גרמניה, אז אזרחותו בעת שעלה הייתה ״ללא אזרחות״, כיום הוא אזרח ישראלי. אבי ואימי אינם אזרחי\ילידי גרמניה. האם הנני יכול לקבל אזרחות גרמנית מתוקף ההקלה שרשומה באתר השגרירות: ״הקלה בהתאזרחות של מי שנולד לפני תאריך 01.01.1975 כילד החוקי של אם גרמניה ואב בעל אזרחות זרה נשואים ...״ בברכה סיון

    השב
  • 06:23, 11 באוגוסט 2015

    חסרים פרטים רבים בשאלתך. עליי לדעת, מתי התחתנו הסבא וסבתא, מתי נולד הבן/הבת של הסבתא ממנה נשאבת האזרחות הגרמנית. ניתן לשלוח לנו מייל פרטי ולקבל שאלון לצורך בדיקת הסיכויים. לפרטים נוספים www.henadvoc.com.

    תגובה
מנהל הפורום:ד"ר יובל חן

מנהל הפורום: ד"ר יובל חן

עו"ד ד"ר חן החל ללמוד משפטים בשנת 1988 באוניברסיטת מנהיים בגרמניה וביולי 1994 הוא סיימם ועמד בהצלחה
למידע נוסף

053-9374954 חיוג
הודעה

לישראלים רבים קורצת האפשרות לקבל אזרחות גרמנית וליהנות ממגוון אפשרויות המוקנות לאזרח גרמני, כמו אפשרות תעסוקה ופתיחת עסקים ללא הגבלה במרחב גוש האירו, כניסה ללא ויזה לארה"ב והקלה בהליכי הגירה ותעסוקה בקנדה ובאוסטרליה. 

התנאי לקבלת דרכון גרמני הוא השגת האזרחות הגרמנית.  לפיכך, בשלב הראשון יש לבחון האם המבקש עומד בתנאים לקבלת אזרחות גרמנית. התנאים הם שונים ומגוונים ותלויים ברקע האישי של המבקש, קשרי הדם שלו ובנתונים נוספים של קרוביו מגרמניה.
עו"ד המתיימר לעסוק בנושא, אמור בתחילה לבחון, על סמך האינפורמציה והמסמכים שהלקוח מוסר לו, מהם סיכויי הבקשה לקבלת אזרחות גרמנית. אחרת קיים החשש, להגשת בקשה לאזרחות גרמנית, מבלי בסיס משפטי המעוגן בחוק הגרמני, דבר שיביא לדחיית הבקשה ולתשלום הוצאות מיותרות.