החזקת אזרחות כפולה ישראלית בנוסף לגרמנית - פורום דרכון גרמני

שאלה חדשה
  • האשם

    נשלח ע"יהאשם 21:54, 9 בפברואר 2016

    אזרחית גרמניה נשואה לאזרח ישראלי ומזה כחמש שנים יש לה מעמד תושב ארעי בארץ .לבני הזוג שני ילדים עם אזרחות ישראלית .האישה מעוניינת להגיש בקשה לקבלת אזרחות ישראלית אולם נתבקשה על ידי משרד הפנים להמציא אישור מהרשויות בגרמניה כי אינם מתנגדים שתקבל אזרחות ישראלית .הגרמנים דרשו ממנה להגיש בקשה ולרשום נימוקים משכנעים לאחזקת אזרחות כפולה קרי אזרחות ישראלית בנוסף לגרמנית .שאלתי איזו נימוקים אפשר לרשום במיוחד שהאישה מעוניינת להמשיך ולהחזיק באזרחות הישראלית ?

    השב
  • מנהל הפורום:ד"ר יובל חן

    Dr. Yuval Hen,מנהל הפורום

    17:19, 28 בפברואר 2016

    שאלתך אינה במסגרת הפורום.

    תגובה
מנהל הפורום:ד"ר יובל חן

מנהל הפורום: ד"ר יובל חן

עו"ד ד"ר חן החל ללמוד משפטים בשנת 1988 באוניברסיטת מנהיים בגרמניה וביולי 1994 הוא סיימם ועמד בהצלחה
למידע נוסף

053-9374954 חיוג
הודעה

לישראלים רבים קורצת האפשרות לקבל אזרחות גרמנית וליהנות ממגוון אפשרויות המוקנות לאזרח גרמני, כמו אפשרות תעסוקה ופתיחת עסקים ללא הגבלה במרחב גוש האירו, כניסה ללא ויזה לארה"ב והקלה בהליכי הגירה ותעסוקה בקנדה ובאוסטרליה. 

התנאי לקבלת דרכון גרמני הוא השגת האזרחות הגרמנית.  לפיכך, בשלב הראשון יש לבחון האם המבקש עומד בתנאים לקבלת אזרחות גרמנית. התנאים הם שונים ומגוונים ותלויים ברקע האישי של המבקש, קשרי הדם שלו ובנתונים נוספים של קרוביו מגרמניה.
עו"ד המתיימר לעסוק בנושא, אמור בתחילה לבחון, על סמך האינפורמציה והמסמכים שהלקוח מוסר לו, מהם סיכויי הבקשה לקבלת אזרחות גרמנית. אחרת קיים החשש, להגשת בקשה לאזרחות גרמנית, מבלי בסיס משפטי המעוגן בחוק הגרמני, דבר שיביא לדחיית הבקשה ולתשלום הוצאות מיותרות.