מור

גזזת.

במידה ויש הוכחות על קבלת טיפול גזזת(רישום ), הדבר יכול להועיל במידה של תביעה?

אייל

בהחלט כן, תנאי לקבלת פיצוי לפי חוק הגזזת הוא עמידה בשני קריטריונים : הוכחה בוועדת מומחים (הוועדה שקובעת אם אדם עבר או לא את טיפולי ההקרנות נגד מחלת הגזזת). והוכחת הנזק הרפואי (ע"פ הסעיפים שקיימים בחוק). וועדת המומחים היא תנאי להמשך לוועדה רפואית, קיומן של הוכחות בדבר טיפולי הגזזת משמעותי ביותר להמשך התביעה. לפרטים בנושא והתהליך עצמו אשמח להציע פגישות ייעוץ לא מחייבת.

עו"ד יריב ברוקמן

מור שלום, הרישום של מוקרני הגזזת היה לאלו שעברו טיפול בארץ בלבד, כל מי שעבר את טיפולי ההקרנות בחו"ל לא מופיע ברישומים. תהליך תביעת גזזת מונה 2 שלבים עיקריים , הראשון נקרא : "וועדת מומחים" שבה עלייך להוכיח שאדם מסוים עבר את טיפולי ההקרנות נגד מחלת הגזזת בשנות ה 50 מטעם המדינה, רישומים המצויים בידכם שיכולים להעיד על קבלת טיפול בהקרנות כנגד מחלת הגזזת בשנות ה 50 יעזרו לכם לעבור בהצלחה את וועדת המומחים ולהמשיך לשלב השני שנקרא "וועדה רפואית" אשר תבחן את גובה הפיצוי לו אתם או מי מטעמכם זכאי לקבל בעקבות הפגיעה שנגרמה עקב טיפולי ההקרנות הקשים. בברכה, עו"ד יריב ברוקמן brockmanlaw@gmail.com www.brockman-law.com