sunshine

רשימת העוסקים שאינם יכולים להירשם כעוסק פטור

שלום , אני מעוניינת לרשום 2 עסקים כעוסק פטור אבל אני לא מבינה אם נכללים ברשימה : כתוב שבין היתר לא יכולים להיכלל : נותני שירותים -לגבי שירותים אלה בלבד – אם עיקר הכנסתם ממשכורתאו גימלא מופע אמנותי, הנחית מופע ,בניית תפאורה או הכנתה ,הכנת מבחנים ,בדיקתם וכן ניהול ,הרצאה ,הוראה , הדרכה , כתבנות ,תרגום ,כתיבה או עריכה . אני מעוניינת למכור כרטיסים להרצאות מסוגים שונים , כל פעם מרצה אחר , ואני מעוניינת לכתוב סיפורים (לא דרך הוצאה לאור אלא עבור אדם פרטי) האם נמנע ממני לפתוח עסקים אלה כפטורים ? שאלה נוספת הבנתי שיש מה שנקרא שכר סופרים ותשלום המס הוא נמוך יותר האם מדובר רק על מוציאים ספרים לאור או גם עבור כתיבת סיפורים עבור אנשים פרטיים ? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד איתי ברכה

שלום וברכה! לגבי מכירת הכרטיסים להרצאות - נראה כי באפשרותך לפתוח עסק זה כעסק פטור; לגבי כתיבת הסיפורים - אם, בנוסף לכתיבת הסיפורים, את גם מפיקה מהם ספרים, נראה כי אף במקרה זה תוכלי לפתוח עסק זה כעסק פטור. באשר לשאלתך הנוספת, אין תשלום מס נמוך יותר עבור שכר סופרים מאחר והמס הינו מס שולי ועקב כך, אין נפקא מינא לסוג העבודה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מיסים