חנה

פתיחת חשבון דמי שכירות לטובת מחיית החסויה

שלום, אמי ואבי הורישו את הזכויות בדירתם לשלושה יורשים (לא בחלקים שווים). כמו כן העניקו זכות מגורים לבתם החסויה עד יום מותה ואם וכאשר תיקלט במוסד קבע, אזי כל כספי השכירות ישמשו למחייתה. אני ואחותי מונינו אפוטרופוסות על אחותנו החסויה באמצעות צו בית משפט לגוף ולרכוש. בימים אלה אנו בודקות אפשרות לקליטתה של אחותנו במסגרת חוץ ביתית וכתוצאה מכך נעמיד את הדירה להשכרה וכמובן שכספי השכירות ישמשו למחייתה. אני פונה אלייך בשאלה הבאה: האם אנו חייבות להכניס את דמי השכירות שיתקבלו לחשבון החסויה הקיים (שייתערבבו עם יתר כספיה) או שיש באפשרותנו לפתוח חשבון חדש (על שם החסויה) אותו נייעד אך ורק לקבלת דמי השכירות וכמובן למחייתה אם וכאשר תצטרך?? שאלתי זו באה בעקבות זאת שהזכויות בדירה הורשו לשלושה ולא באופן שווה ויורשיה החוקיים של החסויה לאחר מותה יהיו שלושה באופן שווה. אנו מעוניינות להפריד בין הכנסות הכספים: מכספי דמי השכירות (אותו נחלק לאחר מותה של החסויה לפי הזכויות שניתנו בצוואה) לבין כספי החסויה (פקדונות, חסכונות, ביטוח לאומי). אודה לתשובתך

נורית פיש עו"ד

מאחר ו וכספי השכירות הם כספי החסויה, הרי שלא ניתן לנהל את עזבונה העתידי והדירה מתוך תכנון זכויות היורשים שכן, אלה הם כספים ששייכים לה ולכן יעברו לאחר פטירתה ליורשיה החוקיים בלא כל קשר למה שקבעו ההורים ביחס לחלוקת זכויות הירושה בדירה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות