נופר

חשש לאנורקסיה

שלום בת דודתי סובלת מתת-משקל היא לא אוכלת כמעט ואם כן זה אוכל קל ביותר ואני מפחדת שיאבחנו אותה כאנורקסית מתי מאשפזים אנורקסיות ללא רצונם??

עו"ד רות גוברין

נופר האם בת דודתך קטינה? אישפוז בכפייה לאנורקסים מעט בעייתי מאחר ובשלב הזה האנורקסיה היא הפרעה קשה אך לא מחלת נפש, יחד עם זאת יש הצעת חוק העומדת להתקבל המאפשרת אשפוז כפוי בפסיכיאטריה דרך רופא משפחה שמפנה לפסיכיאטר המחוזי וזאת על אמת המידה של סיכון עצמי גבוה, אמור גם לגבי קטינים, בדרך כלל קטינות, אלא שהפרוצדורה לאשפוז היא דרך בית משפט לנוער. יש מחלקות להפרעת אכילה בבתי החולים, שם מטופלות/ים בהסכמה בלבד. רצוי מאד לשכנע אותה להסכים לטיפול במחלקה כזו, אשפוז בפסיכיאטריה הוא שלב קיצוני. ככל שתמהרו כן ייטב.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פסיכיאטריה ואשפוז כפוי