סבו

מבני משק ישנים בשטח הנחה

שלום, יש לי מבני משק בגודל של 8 דונמים הנמצאים על שטח המוגדר "נחלה". מכיוון שלא נמצא להם שימוש חקלאי "אמיתי", מה מתאפשר לי ליישם בהם? אני שואל זאת לאור השינויים עליהם אני שומע בתקשורת, בהקשר של שימושים חדשים באדמות חלקאיות בשטח הנחלה. בברכה, סבו

עו"ד רון שוורץ

סבו בוקר טוב לא ברור לי ממתי המבנים האם ניבנו על ידך והאם יש להם היתרי בניה ומה היה השימוש שלהם, בעבר. כיום הפקחים של המנהל נכננסים למשקים ומוציאים צווי הריסה והעמדה לדין בגין מבנים ללא היתר. הדבר אופיני בעיקר במחוז המרכז. בשנים האחרונות יצאו החלטות מנהל לשימוש לא חקלאי בשטח א' של הנחלה . יש אפשרות לעשות פל"ח בחלקה שלך אבל הינך צריך להתחיל בהליך מסודר ולהכין תוכניות ולמה זה מיועד. תתחיל במועצה האזורית שלך בועדה לתכנון ובניה. בברכה עו"ד רון שוורץ מנהל הפורום

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מנהל מקרקעי ישראל