ציון

קטטה בפיצוציה בשכונת מגוריי

לפני מספר ימים הייתי מעורב בקטטה בדרום תל אביב, הגיעו 2 ניידות לקחו פרטים והמשיכו הלאה. לקחו בן אדם אחד בתוך ניידת לחקירה והשאר נלקחו הפרטים שלהן. יש כמובן עדים ויש מצב גם למצלמות במעגל סגור. אין לי עבר פלילי. האם אני יכול לקבל על זה משהו?

עו"ד פלילי יאיר רגב

שלום ציון, השאלה שלך כללית ולא מספיק ממוקדת. מה הכוונה של מעורב בקטטה?, מי קבע שהמדובר בקטטה?, האם הוגשה תלונה על תקיפה ועל ידי מי?, האם זה שהגיש את התלונה קשר אותך כחשוד?...ועוד המון שאלות חשובות. לידיעתך, קטטה: מוגדרת בסעיף 191 לחוק כתגרה "המשתתף שלא כדין בתגרה במקום ציבורי, דינו - מאסר שנה אחת." המדובר בעבירת אלימות, ומה שמאפיין אותה, זה כאשר מוגש כתב אישום בגין עבירת התגרה, הוא מוגש, בדרך כלל, כנגד כל המשתתפים במעשה, כלומר בתקיפה ההדדית. עליך לדעת שעל מנת שתתגבש עבירת התגרה, יש צורך במעשה כלשהו שיש בו אלימות פיזית ממשית כלפי גופו של אחר. בברכה עו"ד פלילי יאיר רגב