שרון

התעללות בכלב ברחוב

שלום סיון וכל הכבוד על הפורום, אני רואה מדי פעם נערים, בטוח שהם קטינים, שמתעללים בכלבים בדרך מבית הספר, מה אפשר לעשות בנדון פעם אחת ולתמיד? מתעללים ברמה של זריקת חפצים, התגרות חוזרת ונשנית. תודה שרון (בעלת 2 כלבים בבית...)

סיון נוה, עו"ד

שלום שרון. לצערי הבעיה ידועה ומוכרת. התעללות בבעלי חיים הינה עבירה פלילית ומנוגדת לסעיף 2(א) לחוק צער בעלי חיים. הואיל ומדובר בעירה פלילית מי שאמון על אכיפת החוק היא בין היתר משטרת ישראל. בכל מקרה כדי שיטפלו בנושא עליך להשיג פרטים על הילדים כיוון שאין טעם להגיש תלונה ללא שם של החשודים בעברה. אם את יכולה לתעד את הדבר הכי טוב כיוון שהדבר משנה את המאזן. צילום הינו כבר בגדר הוכחה מעבר למילה נגד מילה ומוכיח שהם אלו שביצעו את דבר העברה ומעשיהם מהווים התעללות. קחי בחשבון שיש נדבך של קטינות כך שהדבר יטופל ע"י חוקר מיוחד. הטיפול במקרים מסוג זה (של בעלי חיים ובפרט שמעורבים בו קטינים) הינו הרבה פעמים איטי ומסורבל. לפעמים עדיף פשוט לגשת לבית הספר לזהות שם את הילדים לפנות להנהלה לטפל במקרה. מנסיוני ברגע שההנהלה בתמונה שגם מערבת את הוריהם הדבר נפסק. תיעוד רלוונטי גם בנוגע לפניה להנהלה . בהצלחה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום זכויות בעלי חיים