ויקי

האם יכולים לפתוח תיק במשטרה?

שלום! אנחנו בהליך משפטי בנושא צוואות. במהלך החקירה של אחד העדים, הייתה שאלה: האם המפתח לדירה (שסגורה כרגע, מחכה עד שנושא הצוואה יסתיים ואז תעבור ליורשים) רק אצלך? התשובה הייתה: כן האם יוכלו לנצל את העובדה שהמפתח היה רק אצל בן אדם מסויים, לפתוח תיק במשטרה עם טענה שהבן אדם הזה לקח כסף ותכשיתים מהדירה? מי שיכול לפתוח תיק במשטרה הוא לא עד ישיר לשום דבר. הדבר היחיד הוא שתכולת הדירה (לא הדירה עצמה) היא תעבור בירושה לאדם שיכול לפתוח תיק המשטרה. אז השאלה שלי - האם הם כן יוכלו לפתוח תיק במשטרה או שמשטרה לא תיפתח סתם תיק, רק בגלל שכתוב בפרוטוקול של דיון משפטי את השאלה והתשובה שתארתי? אם כן יוכלו לפתוח תיק אז מתי הם יוכלו לעשות זאת? עכשיו, כשהליך המשפאי עוד לא הסתיים? או שרק לאחר פסק דין, כאשר תכולת הדירה תהיה שייכת לאותם אנשים שירצו לפתוח תיק במשטרה? תודה ויקי

עו"ד שלומי ביזק

ויקי שלום, אני חייב לציין שקשה לי להבין את שאלתך, מכל מקום לפתוח חקירה/תיק במשטרה אפשר כמעט על כל דבר קטן - ודי בהגשת תלונה. השאלה היא האם בסופו של יום יהיו די ראיות להגשת כתב אישום או שהתיק ייסגר מאחת העילות שבחוק. מוזמנת ליצור עמי קשר לייעוץ מדויק יותר בעניינך.