מיכאל

מכירת דירה עם שותף שמעוניין להישאר

שלום. אנחנו עם שותף (הוא לא קרוב המשפחה שלי) רכשנו דירה להשקעה. מפני שזאת הדירה היחידה שלי ואצלו היא לא היחידה, רשמנו את הדירה רק על שמי אלא על שמו רשמנו אחר-כך הערת הזהרה. כרגע אני רוצה למכור את הדירה ואילו הוא מעדיף להשאיר אותה. הוא מבין שהוא לא יכול להחזיק את השותפות בכוח, אבל אולי קיימת אפשרות למכור את הדירה לאדם אחר כך שהשותף שלי ייכנס לשותפות איתו כך שבעצם הוא יישאר אחד הבעלים של הדירה (כמו שהוא רוצה)? אם זה אפשרי, איך לעשות את זה מבחינה טכנית? אילו מיסים יהיה צריך לשלם אם לקונה החדש זאת לא תהיה הדירה היחידה? תודה רבה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמית דביר

מיכאל שלום, האמת שכל מבנה השותפות, הוא לא נכון ואפילו בעייתי מאד מבחינת רשות מיסים. צריך לראות את המסמכים שנוסחו בינך לבין שותפך, גם בכל הנוגע לפירוק השותפות ביניכם. בכל מקרה, יציאתך מהעסקה הנה עסקה חדשה של מכירה לכל דבר ועניין, לרבות מיסים שיחולו על המוכר ועל הרוכש כל אחד בהתאם לנסיבותיו האישיות. המקרה מצריך ייעוץ אישי ספציפי. הנך מוזמן לפנות אלי. בברכה,