שי.שריקי

עיכוב ניכר במסירת דירה חדשה מקבלן פלוס אפקט הקורונה

שלום. רכשתי דירה חדשה מקבלן לפני כ 3 וחצי שנים. הייתי אמור לקבל מפתחות לדירה לפי חוזה בתאריך 30.4.20. כבר לפני שה וחצי בבירור שעשיתי אל מול הקבלן נמסר לי שהיה עיכוב של כשנתיים במסירת הדירה ואני יקבל תשלומי שכירות לפי החוק . בכל אופן הקורונה פרצה והקבלן בשיא חוצפתו הודיע לי שהעיכוב נובע מהקורונה (אפילו לא החלה הבניה של הקומה הראשונה מתוך 16) והיה עיכוב נוסף במסירת הבית ושאירוע הוא אירוע שלא בשליטתו. בכל אופן במקרה שלי אין שום קשר לקורונה אבל הקבלן מנסה את שיטת מצליח ככל הנראה. שאלתי האם יש חוק שמגביל תקבלן בעיכוב עד זמן מסויים ? לערכתי אני יקבל תדירה בעיכוב של 3 שנים מעבר לחוזה . האם אני יכול להודיע לקבלן שאני רוצה בחזרה את כל הכסף ששילמתי על הנכס מבלי לפנות לבית המשפט? רק אציין שביצעתי תרכישת דירה ללא ליווי עורך דין והסתמכתי על כך שאני רוכש דירה מקבלן גדול ומבוסס ושיש ליווי בנקאי סגור לפרויקט. אשמח למענה כללי לשאלתי תודה מראש.

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמית דביר

אני מניח שכיוון שלא היה לך ייצוג לא דאגת לסעיף שיאפשר לך את ביטול ההסכם לאחר תקופה מסויימת בה הדירה לא נמסרת ולמרות שמקבלים פיצוי. בהנחה שאין סעיף כזה, מה שנותר זה או להגיע להסכמה עם הקבלן על ביטול העסקה, ואם הוא מסרב לפנות לבית המשפט. לגבי הסיכויים של תביעת ביטול כזו, כמובן שלא ניתן להעריך מבלי ללמוד את התיק כולו. בכל מקרה, רצוי לטפל באופן משפטי רציני כבר מהרגע הראשון עם עורך דין שעוסק במקרקעין.