ברוך א

האם מותר לקבלן לאחר מסירת דירה לאחר סיום התשלום

סיימנו לשלם לקבלן את התשלומים לפני כשבוע, ועדיין לא קבלנו מידע מתי נוכל לקבל את המפתח, האם מותר לקבלן לעכב את מסירת הדירה, ללא הסבר או תגובה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמית דביר

אחת ההערות של עורך דין שמייצג רוכשים מקבלן במסגרת מו"מ על חתימת הסכם לרכישת דירה הוא ניסיון לתקן את ההסכם כך שהתשלום האחרון לא משולם אלא אם היתה הודעה רשמית על מועד המסירה של הדירה (בדר"כ 14 ימים קדימה מהתשלום). רוב הסכמי הקבלן קובעים כברירת מחדל בעייתית, שהתשלומים משולמים, לרבות התשלום האחרון, גם אם הפרויקט מתעכב ואין מסירת דירה. יש לבדוק באופן פרטני את הסכם המכר באמצעות עורך דין מקרקעין.