רוית ג.

בחירת מטבח וכלים סניטריים

שלום, הקבלן נתן לרוכשים שתי חברות לבחור מאחת מהן מטבח ושתי חברות אחרות לבחור אחת מהן לכלים סניטריים, ריצוף וחיפוי. הקבלן העביר מסמך שעליו אני אמורה לחתום שבמידה ובוחרים את המטבח הסטדנרטי (ולא משדרגים). הקבלן יכול בבוא המועד להתקין את המטבח הסטדנרטי גם מחברה א' למשל למרות שאני חתמתי והזמנתי מטבח מחברה ב'. כמו כן במידה ויהיו חוסרים במלאי של ריצוף, כלים סניטריים וחיפוי, יוכל הקבלן להזמין דגמים אחרים ולבקש ממני את עלות השידרוג (למרות שעשיתי כבר שידרוגים בחלק מהדברים) שאלתי היא: האם הקבלן יכול מבחינה חוקית להזמין מטבח שלא בחרתי בניגוד לרצוני? האם מבחינה חוקית הקבלן יכול להזמין כלים סניטריים, ריצוף וחיפוי ככל העולה על רוחו ולחייב אותי בעלויות למרות שכבר שידרגתי אצל הספק שהקבלן עובד איתו? מקווה שהייתי ברורה תודה, רוית

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמית דביר

לא ניתן להשיב על השאלה מבלי לראות את מערך ההסכמים בין הרוכש לקבלן.