מוני

זכאות לפטור ממס רכישה לאזרח ארה"ב שלומד בישראל

שלום וברכה אזרח ארה"ב שלומד בישראל ושהה בה בשנה האחרונה מעל 183 ימים והוא עומד להתחתן עם ישראלית . האם יהיה זכאי לפטור ממס רכישה (היחסי של מחצית חלקו ) ? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמית דביר

פקודת מס הכנסה יצרה חזקה שאם אדם בשנה שבה הוא קונה דירה שהה בישראל מעל 183 ימים, הרי שיהיה זכאי למדרגות מס רכישה לפי דירה יחידה. יחד עם זאת, מדובר בחזקה בלבד הניתנת לסתירה ע"י פקיד השומה לפי קריטריונים נוספים. בברכה,

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמית דביר

פקודת מס הכנסה יצרה חזקה שאם אדם שהה בישראל מעל 183 ימים בשנת המס הרלוונטית - כלומר בשנת 2015 (אם הוא קונה השנה), הוא ייחשב תושב ישראל ומשכך זכאי למס רכישה בגין רכישת דירה ראשונה. יחד עם זאת, מדובר בחזקה בלבד שיוצרת תושבות, והיא ניתנת לסתירה על ידי פקיד השומה לפי קריטריונים נוספים. בברכה,