יעל הוזמי

מה זה אישור מסים בעניין מכר דירה

שלום, רוכשי הדירה העבירו לנו (דירה בירושה) את הסכום עבור רכישת דירה. הרוכשת היא חברה. חלק מהכסף נמצא אצל עורך הדין שלנו, המוכרים, והוא ישוחרר לטובתנו עם קבלת אישור מסים שהרוכשים יקבלו. מה זה האישור הזה? כמה זמן לוקח לקבל אותו? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמית דביר

מדובר באישר מס שבח על העסקה וכן תעודה מאת הרשות המקומית המאשרים את ביצוע ההעברה בלשכת רישום המקרקעין. אישור מס שבח יכול להתקבל גם עד 8 חודשים ממועד דיווח העסקה ותעודת הרשות המקומית זה משתנה בהתאם לרשות ולמצב הנכס.