מרק אוליצקי

האם חוק מכר דירות חל עליי?

שלום רב, רכשתי דירה מיזם בחודש 04 שנת 2012. לפי תיקון חוק מכר שנכנס לתוקף בשנת 2011 תיקון ליקויי בניה (עבור סדקים הוא 5 שנים). האם החוק הנ"ל חל עלי? הקבלן שבנה עבור יזם טוען שזה לא חל עלי כי תחילת הבניה של הבניין הייתה לפני 2011. האם זה נכון הרי אני חתמתי חוזה בשנת 2012 אחרי שנכנס לתוקף תיקון בסעיף 5 בחוק המכר בשנת 2011? תודה, מרק.

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמית דביר

השאלה הינה מתחום ליקויי בניה, ולא קשורה לפורום. בברכה,

איציק

שלום רב רכשתי דירת פנטהוז מקבלן השנה . תאריך המסירה בחוזה הינו 30/09/2015 אך עד היום טרם נמסרה מכיוון שאין טופס 4 לדירות הפנטהוז (שאר הבניין כבר מאוכלס מלבד קומת הפנטהוז ).לקבלן אפשרות חוזית לדחות המסירה ללא כל סיבה ב60 ימים ואני לא בצעתי שינויים בדירה כלל . האם לאור סעיף 5א בחוק אני אמור לקבל פיצוי החל מ 01.10.15 ועד יום המסירה .