תמר

בעל הדירה מכר את הדירה למישהו אחר

בשבוע שעבר ראיתי דירה וקבעתי עם בעל הדירה שנסגור השבוע את כל הפרטים לקנייה של הדירה ואתמול הוא מתקשר אליי שהוא כבר מכר אותה. האם מותר לו לעשות כזה דבר?? מה עם התחייבות אליי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמית דביר

תמר שלום, אכן התנהגות לא ראויה, ואולי לא מוסרית, אבל מבחינה חוקית עסקה במקרקעין מתגבשת רק כשיש הסכם בכתב בין הצדדים. העילה היחידה שאולי ניתן לגבש כנגד אותו מוכר היא עילה של חוסר תום לב במו"מ - אבל כשאין שום מסמך בכתב קשה לטעון ובטח שקשה להוכיח כי היה בכלל היה מו"מ משפטי בין הצדדים. בברכה,