אילון פוטל

כניסה לדירה חדשה ללא מעלית פעילה

שלום. רכשנו לפני כשנה וחצי דירה ותאריך הכניסה הוא בדצמבר. מדובר על דירה חדשה (קומה 4, חדשה) בפרויקט תמ"א 38 (3 קומות ישנות, 3 חדשות). היו כל מיני בעיות עם המעלית וכעת אומרים לנו שבעת קבלת טופס 4 אם אין מעלית אז הרשות המקומית \איגוד ערים וכו' יתנו לקבלן זמן יעד להשלמת העבודה על המעלית אבל מבחינתו הוא יוכל לבצע מסירה. נותרו עוד 10% לתשלום (פרויקט ללא ליווי בנקאי) ואני בעד לא לשלם אותם וגם לא להיכנס לדירה כי איני חושב שהרשות המקומית תוכל לחייב את הקבלן לסדר את נושא המעלית. הרי מה יקרה אם אין מעלית ? מי יחייב אותו ? לפי החוזה מצוין כי אם יש פגם \ אי התאמה מהותי, זכותי לא לקבל את הדירה בפרוטוקול מסירה. האם יש משהו נוסף שאפשר לעשות ? האם זו הדרך הטובה ביותר להתמודד עם כך ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמית דביר

קשה מאד לענות על השאלה מבלי לראות את הסכם המכר ונספח השינויים שלו אם היה כזה בהנחה שהיה לכם עו"ד ברכישה. בגדול, לאו דווקא מדובר באי התאמה כיוון שקבלנים כותבים בהסכם שהם יכולים למסור את הדירה גם אם עדיין ישנן תקלות שצריך לסדר ובלבד שאפשר לעשות שימוש סביר בדירה והקבלן ישלים אח"כ. מדרגות לפעמים זה שימוש סביר (פחות מקומה 4 נניח), ואם לא היתה התעקשות לרשום בהסכם שרק עם מעלית זה ייחשב מסירה, אז הרוכש בבעיה. שוב, ללא ההסכם ונסיבות העניין עצמו קשה לענות.