אתי

רכישת דירה מהורים ולקיחת משכנתא לאחר העברת הבעלות

שלום,ברצוני לרכוש דירה מההורים שיש עליה משכנתא של כרבע מערך השווי שלה ולקחת משכנתא על שמי לאחר העברת הבעלות,באילו בעיות וקשיים אני עלולה להתקל? האם זה אפשרי במידה וזו הדירה היחידה שבבעלות ההורים? תודה מראש.

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמית דביר

אתי שלום, המדובר בעסקה במשפחה. עסקה שכזו, כאשר נעשית בתמורה, מחובתנו לבדוק היטב האם יחול מס שבח, זאת על אף העובדה שציינת כי מדובר בדירה יחידה שכן ישנם קריטריונים נוספים. כמו כן, נדרש מימון בנקאי לרוכשת בעסקה המשפחתית כאמור, כאשר על הדירה כבר רובצת משכנתא וגם עניין זה מצריך פרוצדורה קצת שונה מעסקה רגילה. הפורום אינו המקום המתאים למתן ייעוץ משפטי בעניינים אלו בשל מורכבותם. אני באופן אישי טיפלתי בכמה וכמה עסקאות כאלו, ולפיכך את מוזמנת לפנות אליי לייעוץ אישי. בברכה,