מאיר ב

גיוס חובה לצבא ליטא לבעלי אזרחות

אנחנו מתלבטים אם לנסות להוציא אזרחות ליטאית לשני הבנים שלנו שהם בגילאים 19,22 או לחכות שיעברו את גיל הגיוס של ליטא. היינו רוצים לדעת: 1. מה גילאי הגיוס ומה הסיכוי שזה ישתנה ויורחב בגלל סיבות כאילו ואחרות 2. במידה ועולים בגורל, מה ההשלכות על כניסה לאירופה 3. במידה ועולים בגורל, איך ניתן להסדיר את זה תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד רון כהנא

שלום מאיר, ככלל, חלה חובת גיוס לצבא ליטא לגברים אזרחי המדינה שהם תושבי ליטא בלבד. בשל באג במערכת הצבאית שם, שטרם תוקן, לעיתים עולים בהגרלה שמות של אזרחי ליטא שאינם תושביה. בדיקה שערכתי, דרך משרדי בוילנה, העלתה שלעליה של שם כזה בהגרלה אין כל משמעות או השלכה, ובכלל זה השלכה על כניסה לאירופה. לכן ומשום כך התשובה לשאלה בדבר גילאי הגיוס לצבא ליטא מתייתרת בזאת. תודה