יקיר בן מאור

עמותה שעלתה על שרטון

אנו בעמותה שעלתה על שרטון לאחר 4 שנים של פעילות , בשנה החולפת התקבלה החלטה של האסיפה הכללית בעמותה של שינוי מטרות העמותה על מנת שלא תעסוק יותר בנדל"ן ותתמקד המטרות של קידום האמנות בישראל לפי בקשה של אותו חבר וועד מנהל שביקש זאת בעמותה ישנם 5 חברים מתוכם שני חברי ועד מנהל , חבר הועד המנהל שאמור לחתום על טופס שינוי המטרות מסרב לעשות כך למרות שהבקשה לשינוי המטרות באה ממנו מהצורך שלו להתנקם באחרים ולבזבז את זמנם היקר ומצד שני גם סירב גם שנלך להליך פירוק העמותה האם תוכלו לייעץ מה עוד ניתן לעשות במצב כזה ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

חבר וועד שהוא ככל הנראה גם מורשה חתימה מסרב לקיים החלטות אסיפה כללית ( או וועד בעמותה אחרת) . ככל שהעניין קריטי ועלול לגרום נזק לעמותה ולציבור הנהנים. אם אין אפשרות החלפתו לפי התקנון - ניתן להחליט על קיום בחירות חדשות והחלפתו במסגרתן בוועד חדש . וועד חדש גם יכול להחליט על פירוק העמותה מרצון. ככל שמורשה חתימה מסרב לשתף פעולה ולממש החלטות וועד ( בעמותה אחרת עם הרכב וועד גדול של לפחות 3 חברי וועד ) ניתן להחליפו בהחלטת הוועד .