איציק

הפרת חוזה עם קבלן - עבודות שיפוץ ואינסטלציה

שלום, התקשרתי עם קבלן עבודות שיפוץ ואינסטלציה בחוזה. על פי תנאי החוזה נדרשתי להשקעה של סכום ראשוני בתמורה להכשרה קצרה שבסיומה על פי החוזה הקבלן היה אמור להעביר לי עבודות לפחות שלוש פעמים בשבוע. בחוזה סוכם שבמידה והקבלן לא יוכל לספק לי מינימום של 3 עבודות בשבוע הוא יישלם לי שכר עבור 3 עבודות בשבוע. במידה ויספק לי יותר מ 3 עבודות בשבוע אקבל את ההפרש. בפועל הקבלן לא מעביר לי 3 עבודות בשבוע כבר יותר משלושה חודשים. למרות שפניתי אליו מספר פעמים, הקבלן מסרב לעמוד בהתחייבותו. האם באפשרותי לתבוע את הקבלן ואם כן באיזה עילה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ירון הראל

איציק שלום, לאור העובדה שהחוזה שנחתם בנך לבין הקבלן אינו מונח לפני אתייחס לשאלתך במישור המשפטי. לאור תיאור העובדות שציינת לעיל, באפשרותך להגיש תביעה לאכיפת הסכם ו/או הפרתו. כאשר מדובר במצב בו לא ניתן לאכוף את ההסכם, אזי העילה תשתנה להפרת הסכם ( זה בתנאי שביקשת זאת בכתב התביעה), שאז מלבד הסנקציות המנויות בהסכם שעליו חתמת עומדות לך התרופות המצויות בחוק החוזים תרופות. בהצלחה, ירון * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.