אילן

הקמת שותפות או חברה בע"מ

אני מבקש להקים עסק עם שותף נוסף. האם עלינו להקים שותפות או חברה בע"מ לצרכי העסק? מה ההבדל בין שתי האפשרויות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ירון הראל

אילן שלום, על קצה המזלג, בין חברה בע"מ לשותפות הבדלים רבים, אולם המרכזי שבהם הינו כי בחובות וחבויות השותפות חבים השותפים בשותפות אישית ביחד ולחוד, בעוד שבחברה בע"מ, ככלל, אין בעלי המניות חבים אישית בחובות וחבויות החברה, למעט במקרים חריגים כגון מעשי רמיה של בעלי המניות תחת כסות החברה, אשר בהם מאפשר הדין לבית המשפט להרים את "מסך התאגיד" של החברה ולחייב את בעלי המניות/הדירקטורים של החברה באופן אישי בחובותיה. מהסיבה הנ"ל, כמו גם סיבות נוספות, רישומה של חברה בע"מ, במרבית המקרים, מועדף על פני רישומה של שותפות, שכן החברה הינה ישות משפטית המהווה "קו הגנה" לבעלי מניותיה מפני תביעות אפשריות בגין חובות וחבויות החברה. לא סיפקת מידע מספק בכדי שניתן יהיה לשקול שיקולים נוספים לבחירה בין שני סוגי ההתאגדות הנ"ל. בברכה, ירון האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.