דורון

חברה הרשומה עדיין אצל רשם החברות וצוברת חובות עבור אגרות שנתיות

שלום, בעבר רשמתי חברה בע"מ אשר הפסיקה פעילותה לפני 3 שנים. החברה עדיין רשומה אצל רשם החברות וצוברת חובות עבור אגרות שנתיות של רשם החברות. מעבר לחובות אלו אין לחברה כל חובות נוספים או פעילות. מה עלי לעשות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ירון הראל

עליך לפנות אל עו"ד המתמחה בתחום החברות ולהתחיל בהליך של פירוק החברה מרצון על ידי בעלי מניותיה. מדובר בהליך אשר מבוצע אל מול רשם החברות על ידי עו"ד אשר ממונה כמפרק החברה. למעט במקרים מורכבים בהם לחברה נכסים ו/או חובות, ההליך הינו הליך פרוצדורלי בעיקרו האורך מספר חודשים עד שנה, מנוהל על ידי המפרק הממונה על ידי החברה ומסתיים בחיסול החברה ומחיקתה מרישום. במסגרת הליך הפירוק מרצון של החברה ניתן, בתנאים מסוימים, לבקש ולקבל פטור מחובות עבר בגין אגרות שנתיות לרשם החברות עבור תקופות בהן החברה לא ניהלה פעילות. ככל שלא יינתן פטור כאמור, יש לשלם חובות עבר כתנאי להשלמת הליך הפירוק. כל עוד החברה אינה מחוסלת סופית באופן הנ"ל היא תמשיך לצבור חובות אגרות. יש לשים לב כי רשם החברות אינו מבצע החזרים כספיים בגין חובות אגרות אשר שולמו ולכן, במידה ובכוונת החברה לבקש פטור מאגרות בגין התקופה בה לא הייתה פעילה – אין לשלם את החובות האמורים כל עוד לא ניתנה החלטה בבקשת הפטור. בברכה, ירון האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.